top of page

Et miljø som virkelig fokuserer på og praktiserer å Høre Guds stemme

Tid med Gud

Filip forteller om mange spennende opplevelser med Gud og trekker spesielt frem en ting som han vil ta med seg videre i livet.

– Jeg har fått erfare hvor godt det er for meg å sette av tid til Gud hver dag. På DTS-en er det satt av 45 minutter i programmet på morgenen til å bare bruke tid med Gud, på den måten man vil. Den siste uka har det vært veldig travelt, og da har tiden med Gud glippet litt. Og da merker jeg at: ‘Søren, det er et eller annet som mangler!’ Det er virkelig godt for meg å starte dagen sammen med Gud!

Internasjonalt

Ungdom i Oppdrag er en internasjonal misjonsbevegelse, og på DTS er det studenter og stab fra mange forskjellige land.

 

– Jeg må innrømme at jeg var litt usikker i forkant, og jeg var spent på hvor mye kulturkrasj det kunne bli. Men det har utelukkende vært positivt. Det er veldig spennende å møte folk fra andre land og kulturer sier Filip. 

 

Hva tenker du er unikt med DTS?

 

– Du får i pose og sekk! Du får på en måte alt. Fordi det ikke er program hele tiden, og vi bor sammen, så går fritiden med til å gjøre

Filip Andersen (20) fra Kongsberg er student på en av Ungdom i Oppdrags Disippeltreningsskoler (DTS) i Norge. – Her har jeg fått alt jeg ønsket meg i én skole: Flott fellesskap, fantastisk undervisning og mulighet til å praktisere det jeg lærer.

Filip har levd hele livet sitt i Kongsberg og kommer fra en familie med fem søsken. 

 

– Jeg har vokst opp i et hjem hvor det har vært fokus på relasjon med Gud og å lese i Bibelen. Men på DTS har jeg virkelig fått gå dypere i min relasjon med Gud. Særlig dette med å høre Guds stemme og det at han ønsker å snakke personlig og spesifikt inn i livet mitt. Det var ikke en fremmed tanke, men det er noe helt annet når du er i et miljø som fokuserer på det og som virkelig praktiserer det.

Praktisere troen

Søsteren til Filip hadde tidligere tatt DTS og vært stab i UIO, så Filip hadde hørt mye bra om DTS fra henne. Derfor ønsket han å sette av et halvt år for å fokusere på relasjonen med Gud, og å få være en del av et fellesskap som sammen søker Gud.

– Det som virkelig har overrasket meg er hvor utrolig mye jeg har lært gjennom undervisningen! Jeg visste at UIO var opptatt av hvordan vi praktiserer troen, men jeg hadde ikke forventet at undervisningen skulle være så sabla bra. Det at man inviterer lærere fra hele verden for å undervise er jo utrolig. Om man kan velge lærere fra hele verden, da får man jo kun det beste. Hadde jeg visst at det var så bra undervisning her, da hadde jeg vært enda mer sikker på valget om å ta DTS forteller Filip. 

 

Gud som far

Undervisningen på DTS er temabasert, og hver uke er det et nytt tema og en ny lærer. Filip forteller at det er fantastisk å motta undervisning fra lærere som virkelig lever det de underviser, og trekker spesielt fram læreren de hadde den andre uka, som underviste i temaet ‘Guds farshjerte’.

– Jeg vet ikke hvor mange tusen ganger læreren sa han hadde undervist i dette emnet. Han har gjort denne undervisningen på et spesifikt lite tema i mange tiår, og så sitter jeg her i Skien og får jeg lov til å høre på 50-60 år med erfaring. Det er spesielt.

 

mye gøy i lag. I tillegg så har du også en veldig fokuserte undervisningsdel, hvor du jobber med ting og lærer ting om Gud - sammen! Og ikke minst, så får du sammen med gode venner prøve å praktisere det du lærer.

Praksistur

For noen uker siden var Filip på teamtur til Tomb videregående, en internatskole i Østfold. Han forteller om en spennende uke hvor de fikk dele masse med elevene på skolen.

 

– Vi fikk blant annet lov til å ha kristendomsundervisning, noe vi først fikk vite dagen før. Vi satt oss ned sammen og lagde en 1,5 time undervisning. Det var veldig gøy, men det aller beste var nok bare det å reise sammen og bli bedre kjent med DTS-vennene mine.

 

Thailand

På DTS reiser vanligvis studentene og staben, i ulike team, på cirka to måneders lang misjonstur til et eller flere land utenfor Europa. Filip skulle nå ha vært i Thailand, men på grunn av coronaviruset ble teamet igjen i Skien.

 

– Vi kjører et konsept som vi kaller for Mini-DTS - som er en slags DTS i miniformat, som vi har hatt live på Facebook.

Da har du fortsatt fått den delen med å nå ut til folk, og muligheten til å undervise og gi videre til andre. Vi har definitivt fått nå ut, bare på en litt annen måte en ville ha gjort i Thailand, og vi har fått mye positiv tilbakemelding. Jeg syns det har vært veldig gøy, og jeg har fått brukt talentene mine og interessen jeg har for video.

 

Andre må oppleve det samme

Filip vil sterkt anbefale andre å ta en DTS.

– Nå har jo jeg kommet fire måneder inn i DTS-en, og jeg sitter igjen med den følelsen at jeg virkelig har lyst til at vennene mine skal ta det. Det har vært så bra at du har lyst til å promotere det til de du kjenner. Og det sier jo mye om hvordan jeg har opplevd det! avslutter Filip.

Filip_Andersen_©Jo_Yngve_Kongrød_Svens

Skrevet av Jo Yngve K. Svensen

Filip_Andersen_©Jo_Yngve_Kongrød_Svens

På DTS får du flott felleskap, fantastisk undervisning og mulighet til å praktisere det du lærer.

bottom of page